Ministrul Eugen Teodorovici: Primele axe de finantare europeana din urmatorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate in luna noiembrie si vor viza proiecte destinate tinerilor

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Zalau, ca primele axe de finantare europeana din urmatorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate in luna noiembrie si vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiara totala de circa 600 de milioane de euro.

eugen teodorovici“In principal, lansam pe probleme de capital uman, actualul POS DRU, cum il denumim noi, doua axe pentru tineri in care noi avem alocate ca fonduri undeva la 600 de milioane de euro, doar bani europeni.

Insistam foarte mult pe zona de tineri si de asta vor fi primele cereri de proiecte pe aceasta zona prin care vom putea finanta cam tot ce inseamna sprijin pentru zona de tineri, de la partea de pregatire, formare, partea de sprijin in acorda credite pentru burse pentru tineri.

De asemenea, in situatia in care sunt studenti care doresc sa se mute intr-o alta zona decat cea in care ei au invatat, putem deconta acele cheltuieli, prin care sa incurajam si o astfel de abordare. Subventionam si locuri de munca pentru absolventii unor forme de invatamant, fie superior fie mediu. (…) In noiembrie, veti vedea pe site ghidurile lansate de noi, in prima faza spre consultare publica, pentru cateva zile, iar dupa aceea lansare oficiala. Estimam ca undeva in decembrie deja se inchide depunerea de proiecte”, a afirmat Eugen Teodorovici, intr-o conferinta de presa.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie