7 noiembrie – Noul termen de judecata pentru dosarul retrocedarilor de paduri

 

Tribunalul Sibiu a stabilit vineri data de 7 noiembrie ca termen de judecata pentru dosarul retrocedarilor de paduri, dupa ce noul avocat al lui Gheorghe Sturdza Paltin a cerut amânarea, a precizat pentru AGERPRES, judecatoarea Laura Popa, purtatoarea de cuvânt a institutiei.

Ciocan judecator„A fost o cerere de amânare din partea noului avocat din partea lui Sturdza, (…) care a formulat o cerere de amânare si instanta i-a acordat termen o saptamâna. Deci, în 7 noiembrie ora 12,00, pentru pregatirea apararii”, a explicat judecatoarea Laura Popa.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca, începând cu 24 iunie 2013, inculpatii Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Dan Costin Bengescu si Andrei Hrebenciuc au constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), care urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cât mai rapida vânzare a terenului forestier în suprafata de 43.227 ha dobândit prin hotarârea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa în mod presupus fraudulos.

„În baza unei întelegeri prealabile cu inculpatii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu suspectii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Vârstnicilor, sa încheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumparator alaturi de Dan Bengescu pentru suprafata de 43.277 ha, dobândita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piata, întrucât contractul masca, în cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau”, se spune într-un comunicat al DNA. (A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristian Anghelache), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie