CSM a decis sanctionarea procurorior Emilian Eva si Calin Sorin Mihail de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi

 

Consiliul Superior al Magistraturii a admis sanctionarea procurorului Emilian Eva, de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi, cunoscut pentru instrumentarea dosarului „Telepatia” în care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare. Procurorul va fi penalizat cu 20 la suta din indemnizatia lunara bruta, timp de cinci luni, pentru abateri disciplinare „care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei” si pentru „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

csmPotrivit reprezentantilor CSM, pentru aceleasi fapte a fost sanctionat, cu avertisment, si procurorul Calin Sorin Mihail, din cadrul aceluiasi Parchet. Iata comunicatul de presa al CSM cu privire la hotarârea admiterii sanctiunii propuse pentru procurorul Emilian Eva:

„În sedinta din data de 29 octombrie 2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva domnului Eva Emilian si a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara împotriva domnului Calin Sorin Mihail, procurori în cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi.

Prin urmare, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a aplicat domnului Eva Emilian sanctiunea disciplinara constând în diminuarea indemnizatiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioada de 5 luni, iar în temeiul art. 100 lit. a din acelasi act normativ, a aplicat domnului Calin Sorin Mihail sanctiunea disciplinara constând în avertisment, pentru savârsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a si lit. t din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – «manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, savârsite în exercitarea sau în afara exercitarii atributiilor de serviciu» si «exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta».

Hotarârea pronuntata de Sectia pentru procurori poate fi atacata cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Înaltei Curti de Casatie si Justitie”. Cristina Ghenea, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie