Schimbarea formei juridice a unei societati comerciale. Documente necesare si tarife

 

O firma isi poata schimba forma juridica, dupa cum prevede legislatia in vigoare. Insa pentru acest lucru va trebui sa inregistreze modificarea la Registrul Comertului.

dosareSchimbarea formei juridice a unei firme nu atrage crearea unei persoane juridice noi, se subliniaza in Legea societatilor nr. 31/1990. De exemplu, persoana juridica existenta isi poate schimba forma din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni si invers.

Oricare ar fi varianta pentru care persoana juridica opteaza, actul constitutiv al firmei va trebui modificat. In plus, acest document impreuna cu alte acte vor trebuie depuse la Registrul Comertului pentru inregistrarea modificarilor.

Ce documente trebuie depuse la Registrul Comertului?

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul ONRC, persoanele juridice care vor sa isi schimbe forma trebuie sa depuna la Registrul Comertului un dosar ce va contine mai multe documente.

In primul rand, trebuie depusa o cerere de inregistrare, in original, precum si actul modificator al actului constitutiv, adica hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor sau decizia asociatului unic original.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie