Modificari in sistemele de educatie din intreaga lume pana in 2030: Concentrarea pe abilitatile elevului, internetul principala sursa de cunoastere, limba engleza devine limba globala a invatamantului

 

Sistemele de educatie din întreaga lume vor suferi mari modificari pâna în anul 2030, favorizate de revolutia tehnologica. În urmatorii 15 ani, internetul va transforma scolile în „medii interactive” care vor da la o parte formele traditionale de învatamânt si vor schimba modul de a fi al profesorilor, parintilor si elevilor, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

World EducationÎn scoala viitorului, profesorul nu va mai fi doar un transmitator de cunostinte, ci va avea ca principala misiune orientarea elevului în propriul sau proces de învatare. Curriculumul va fi personalizat, pe masura necesitatilor fiecarui elev, si se va pune accent pe abilitatile personale si practice mai mult decât pe continuturile academice. Internetul va fi principala sursa de cunoastere, chiar mai mult decât scoala, iar limba engleza se va consolida ca limba globala a învatamântului. Educatia va fi mai scumpa si va dura toata viata.

La aceste concluzii au ajuns 645 de experti internationali intervievati în cadrul unui studiu care defineste cum va fi scoala în anul 2030, la care a avut acces cotidianul spaniol. Raportul a fost realizat de Summitul mondial pentru inovare în educatie (World Innovation Summit for Education, WISE), un think tank format din 15.000 de specialisti si promovat de Fundatia Qatar, care se va reuni între 4 si 6 noiembrie la Doha pentru a dezbate unele dintre aceste chestiuni.

Studiul — la care au participat, printre altii, lingvistul Noam Chomsky, fostul premier australian Julia Gillard si profesorul Sugata Mitra — arata ca ‘scolile se vor transforma în retele’ în care elevii vor interactiona între ei si cu profesorul, ajungându-se la o ‘învatare colaborativa’.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie