Ministrul Florin Jianu: Este nevoie ca IMM-urile sa constientizeze necesitatea internationalizarii

 

Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) si DHL Express Romania au lansat un parteneriat pentru “Internationalizarea IMM-urilor”, prin care isi propun sa sustina firmele din Romania in identificarea oportunitatilor ge­nerate de procesul de internatio­nalizare si sa ofere informatii si consultanta privind adaptarea afacerilor locale la cerintele pietei globale.

florin jianuParteneriatul dintre principala institutie responsabila de conceperea si implementarea stra­tegiilor in domeniul intreprinderi­lor mici si mijlocii si furnizorul de servicii de logistica la nivel global va demara cu o serie de conferinte in Bucuresti si in principalele ora­se ale tarii, in care organizatorii vor discuta cu repre­zen­tantii IMM-urilor, cu cei ai au­toritatilor locale si ai organizatii­lor patronale, oportunitatile de dez­voltare pe plan international si posibilitatile de valorificare a acestora.

„Este nevoie ca IMM-urile sa constientizeze necesitatea internationalizarii”

„Intr-o lume globalizata, internationalizarea poate sa reprezinte un mare pas inainte pentru majoritatea societatilor mici si mijlocii. Internationalizarea nu inseamna doar export, inseamna cooperare transfrontaliera, inseamna identificarea de noi mijloace competitive sau de noi tehnologii. Este nevoie ca IMM-urile sa constientizeze necesitatea internationalizarii si in acelasi timp sa beneficieze de acces la programele de sprijin, precum si la informatiile relevante”, a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

„Urmarind tendintele globale in procesul de internationalizare a IMM-urilor, am constatat ca cea mai mare parte a intreprinderilor mici si mijlocii vad oportunitati de crestere pe plan international, dar ca exista inca bariere semnificative in fata extinderii acti­vitatilor economice dincolo de granite. Ca furnizor global de servicii de logistica, putem contribui decisiv la depasirea barierelor culturale si a provocarilor legate de infrastructura. Prin programul realizat in parteneriat cu DIMMMAT ne dorim sa impulsionam cresterea sectorului IMM-urilor din Romania, a competiti­vitatii acestora si sa sprijinim viabilitatea afacerilor lor pe termen lung”, a declarat Daniel Kearvell, director general, DHL Express Romania.

Un studiu realizat recent de The Economist Intelligence Unit (EIU) pentru DHL Express a aratat ca cea mai mare parte a intreprinderilor mici si mijlocii vad oportunitati de crestere pe plan international si asteapta ca, in urmatorii cinci ani, pana la 50% din veniturile lor sa fie obtinute de pe pietele externe.

Cu toate acestea, exista in continuare obstacole pentru companiile mai mici, care vor sa se dezvolte la nivel mondial. Instabilitatea politica, factorii culturali si infrastructura inadecvata, birocratia excesiva si lipsa de transparenta a sistemului in care activeaza, precum si costurile administrative raman motive care descurajeaza unele IMM-uri sa intre pe noi piete.

Citeste articolul integral pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie