Autostrada Sebes-Turda va fi finantata din exercitiul 2014-2020

 

Contractele de constructie a peste jumatate din cei 70 de kilometri ai autostrazii Sebes-Turda, cu o valoare de 240 de milioane de euro, vor fi semnate abia în perioada ur­ma­toare, desi primele rezultate ale lici­ta­tiilor pentru executarea acestei so­sele, finantata din bani europeni, au fost anuntate înca din decembrie anul trecut.

autostrada Sebes - TurdaCNADNR se lauda la finalul anu­lui trecut ca numirea unor con­-structori pentru autostrada Sebes-Turda s-a realizat într-un „timp record, unic în istoria“ sa, însa contes­tatiile care au urmat acestor lici­tatii au facut ca pe circa 40 de kilo­metri din aceasta sosea abia în ultimele zile sa fie anuntati constructorii definitivi, desi autostrada ar trebui finalizata pâna la sfârsitul anului viitor, potrivit acordului cu Uniunea Europeana pentru utilizarea banilor de la Bru­xelles în perioada 2007-2013.

„Lucrarile trebuie sa continue, potrivit calendarului contractual. Chel­tuielile de dupa decembrie 2015 nu pot fi rambursate prin programul de transport finantat în perioada 2007-2013, astfel ca finantarea este pierduta pentru acest proiect (dar nu este pierduta la nivel de program ope­rational, astfel ca poate fi alocata catre un alt proiect), au raspuns expertii DG Regio din cadrul Comisiei Europene la solicitarea ZF.

Ei au mai spus ca tronsoanele auto­strazii Sebes-Turda pot fi finan­tate, partial sau integral, din exercitiul financiar 2014-2020, daca acest proiect de infrastructura este stabilit ca fiind prioritate nationala prin Master Planul General de Transport. Andreea Neferu, zf.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie