Ion Bogdan Mitrache, avocat in cadrul Baroului Valcea trimis din nou in judecata pentru trafic de influenta

 

Ion Bogdan Mitrache, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, a fost trimis în judecata pentru trafic de influenta în forma continuata dupa ce a cerut mita în valoare de 29.000 euro de la Ionel Calin, zis „Nixon”, promitându-i acestuia ca îl scapa – atât pe el, cât si pe cei doi fii ai sai – de arestul preventiv. Avocatul Ion Bogdan Mitrache mai este judecat într-un dosar, pentru aceeasi fapta.

Ciocan judecatorPotrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul anului 2013, Ion Bogdan Mitrache a pretins în doua rânduri si a primit în trei transe, de la Calin Ionel, direct sau prin intermediul concubinei acestuia, Calin Alina Stefania, suma de 29.000 euro, lasându-l sa creada ca, are influenta asupra magistratilor judecatori de la Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova.

Mai mult, avocatul le-a creat impresia celor doua persoane ca îi poate determina pe judecatorii celor doua instante sa nu dispuna, sa nu mentina arestarea preventiva a lui Calin Ionel si a celor doi fii ai sai, în dosare ale Tribunalului Dolj, în care acestia erau inculpati, si sa pronunte hotarâri favorabile acestora.

Pentru a fi cât mai convingator, Ion Bogdan Mitrache s-a prevalat de relatia de rudenie apropiata cu fratele sau, magistrat judecator din cadrul Curtii de Apel Craiova, Sectia Penala.

„Banii au fost remisi de catre Calin Ionel, prin intermediul concubinei sale, Calin Alina-Stefania. Pe parcursul judecatii, o parte din inculpati au fost pusi în libertate, însa, prin hotarârea pronuntata de instanta de fond, s-a dispus condamnarea în regim de detentie a unuia dintre inculpati (Calin Ionel). Aceasta împrejurare a generat un comportament agresiv al inculpatilor, precum si proferarea de amenintari la adresa avocatului Mitrache Ion Bogdan si a familiei sale, pentru a-l determina sa restituie suma primita si, în plus, sa achite o diferenta suplimentara cu titlu de dobânda, în total 37.000 euro.

Din aceasta suma inculpatul Mitrache Ion Bogdan a restituit o parte, dupa cum urmeaza: 2.000 euro, un autoturism Touareg evaluat la 6.500 euro (pâna la sfârsitul anului 2013), un teren în Dragasani, pentru care s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumparare (în primavara anului 2014), evaluat la 15.000 euro, suma de 1.000 euro si 4.000 lei (în perioada martie-aprilie 2014).

Citeste mai departe pe avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie