ghid.csm1909.ro – Modele de cerereri pentru justitiabili in materie civila si in materie penala

 

Noile coduri sunt menite sa aduca justitia mai aproape de cetatean. Ele contin numeroase dispozitii care, daca sunt stiute, pot duce la desfasurarea unor proceduri rapide si de calitate.

ghid-practic-justitiabilPentru a veni în sprijinul cetatenilor, în cadrul unui proiect cu fonduri elvetiene, un colectiv de magistrati a lucrat sub coordonarea Institutului National al Magistraturii pentru redactarea unor ghiduri. Aceste ghiduri – unul pentru materiepenala si unul pentru materie civila – contin formularelor necesare contactului dintre justitiabil si organele judiciare.

CSM a „desfacut” aceste doua ghiduri si le-a postat la adresa de web ghid.csm1909.ro. Astfel, justitiabilii care sunt implicati într-o cauza penala au la dispozitie formularele de AICI, iar cei care sunt implicati într-o cauza civila au la dispozitie formularele de AICI. Formularele pentru actiunile reglementate în codul civil sunt AICI, în materia societatilor comerciale AICI, în materia insolventei AICI, în dreptul muncii AICI, în dreptul familiei AICI.

cristidanilet.wordpress.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Ninu Florea spune:

    Din Jurnalul National din 27 oct. a.c. am inteles ca CSM si INM pun la dispozitia celor interesati Ghiduri practice pentru justitiabili,in sprijinul carora le oferiti (la cerere) aceste indrumare.
    Ca urmare,vin cu solicitarea de a primi un ghid care sa-mi serveasca la promovarea unei actiuni avand ca obiect partajul bunurilr dintre sotii care s-au despartit in urma cu 15 ani !
    V-as multumi pentru sprijin.
    Ninu

Adaugă părerea ta


 

Distribuie