Corina Cretu va prelua de la 1 noiembrie portofoliul Politicii Regionale

 

În ziua în care echipa luxemburghezului Jean-Claude Juncker a primit votul Parlamentului European pentru a forma urmatoarea Comisie, Corina Cretu, care va prelua de la 1 noiembrie portofoliul Politicii Regionale, si-a prezentat, pe puncte, planul pentru noua ei functie.

corina cretuComisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, precizeaza ca are trei prioritati în mandatul sau: negocierea programelor operationale, cresterea absorbtiei fondurilor europene, prin transferul de bune practici din state precum Polonia catre tari ca România si o simplificare a birocratiei.

„Sunt onorata si recunoscatoare pentru votul acordat astazi (miercuri – n.r.) de Parlamentul European, care mi-a încredintat mandatul Politicii regionale în noua Comisie Juncker”, a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Comisarul român considera ca Politica regionala este „un instrument esential” pentru cresterea competitivitatii Uniunii Europene, revenirea la crestere economica si crearea de locuri de munca.

„Am trait cea mai mare parte a vietii mele într-o tara care s-a bucurat de o crestere economica impresionanta gratie instrumentelor de pre-aderare ale UE. Am vazut cu ochii mei efectele pe care politicile de coeziune le au asupra vietilor oamenilor obisnuiti. Dar, odata cu criza, motoarele economice ale Europei au încetinit, discrepantele economice dintre regiunile Europei au crescut si acum trebuie sa muncim de doua ori mai mult pentru a readuce economia pe fagasul sau si pentru a genera locurile de munca atât de necesare în toate regiunile noastre”, a afirmat Cretu.

Comisarul pentru Politica regionala da asigurari ca mandatul sau nu va fi „unul conventional”, ci va face reforma, pe principiul „schimbarii de sus în jos”.

„Prioritatea noastra absoluta astazi este sa facem o treaba buna în negocierea programelor operationale care vor determina investitiile publice europene pentru urmatorii sapte ani, mai ales în acele regiuni si tari care au cel mai mult nevoie de ele. Aceasta este cheia catre iesirea din criza pentru Uniune. Fondurile noastre sunt singurii bani noi pe care-i avem la dispozitie pentru eforturile de investitie atât de necesare în economia reala”, a subliniat Cretu. gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie