Cadastrul la nivel national ar putea fi realizat cu fonduri europene

 

Autoritatile române intentioneaza sa foloseasca fonduri europene pentru realizarea cadastrului la nivel national si în aproximativ o luna ar trebui sa existe detalii concrete despre acest plan, sustine Nadia Crisan, membru în boardul Camerei de Comert Americane în România (AmCham).

Plan cadastral‘Înteleg ca se doreste folosirea fondurilor europene pentru cadastru. Domnul vicepremier Dragnea, care gestioneaza acest aspect, a mentionat angajamentul sau pentru îndeplinirea acestui obiectiv fara de care agricultura României nu poate progresa semnificativ. În urmatoarele 4-6 saptamâni, ar trebui sa avem o întelegere mult mai buna privind planul pentru cadastru’, a declarat Nadia Crisan, pentru scrie Agerpres.

În ceea ce priveste infrastructura pentru irigatii, reprezentantul AmCham sustine ca, din informatiile disponibile, reiese ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) se poate finanta doar infrastructura secundara de irigatii, care necesita investitii de aproximativ 400 de milioane de euro, cu conditia ca aceasta sa apartina organizatiilor de udatori (concesiune sau donatie).

‘Infrastructura principala trebuie finantata din bugetul national (aproximativ un miliard de euro, 300 de milioane anual), astfel încât sa fie reabilitata în totalitate pâna în 2017. Înteleg ca acesta este obiectivul MADR, în conditiile în care Comisia Europeana a acceptat folosirea fondurilor europene pentru infrastructura secundara doar daca aceasta urmeaza a fi conectata la cea principala’, a explicat Crisan.

Referitor la masurile pentru comasarea terenurilor, reprezentantul AmCham a amintit declaratiile ministrului Agriculturii pe aceasta tema, care a spus ca sunt vizati cei 800.000 fermieri care detin suprafete de teren între 1 si 5 hectare, care ar trebui sa se asocieze sau sa vânda terenul pentru a se ajunge la exploatatii de peste cinci hectare. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie