Peste 6,3 milioane de lei economisiti de stat intr-un an prin taierea ajutoarelor sociale de la cei care nu si-au achitat obligatiile datorate la bugetul local

 

Peste 2.400 de beneficiari de ajutor social, alocatie pentru sustinerea familiei sau indemnizatie pentru cresterea copilului nu si-au achitat, pâna în luna septembrie, obligatiile datorate la bugetul local pentru bunurile pe care le au în proprietate, drept care statul a încetat sa le acorde aceste beneficii si, drept urmare, economiseste peste 6,3 mil. lei, într-un an, reiese dintr-o analiza ECONOMICA.NET, realizata pe baza informatiilor care ne-au fost comunicate în exclusivitate de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.

ajutoare socialeStatul economiseste peste 6,3 milioane de lei în acest an, prin încetarea platii venitului minim garantat, alocatiei pentru sustinerea familiei si a indemnnizatiei pentru cresterea copilului, catre beneficiarii de asistenta sociala care nu si-au achitat taxele la bugetul local, pâna în luna septembrie.

Va amintim ca începând din anul 2012, legea responsabilizeaza beneficiarii de ajutoare sociale, de alocatie pentru sustinerea familiei sau de indemnizatie pentru cresterea copilului sa-si achite taxele si impozitele la bugetul local, daca vor sa primeasca în continuare banii aferenti celor trei tipuri de beneficii de asistenta sociala. În caz contrar, li se înceteaza dreptul la beneficiul de asistenta sociala.

Mai nuantat, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011, actualizata în 2013, beneficiarii de asistenta sociala au obligatia sa îsi achite impozitele si taxele fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin în proprietate, daca vor sa le fie mentinut dreptul la ajutorul social de care beneficiza.

Daca pâna la data de 5 aprilie a fiecarui an, primarul constata ca beneficiarul de asistenta sociala nu a platit taxele si impozitele datorate la bugetul local, aferente anului anterior, acesta suspenda prin dispozitie dreptul la venit minim garanat, indemnizatie crestere copil sau alocatie pentru sustinerea familiei, dupa caz, pentru o perioada de cinci luni, începând cu luna aprilie, potrivit articolului 38 al legii actualizate în 2013.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie