Proiectul de lege privind piata de capital va fi adoptat de Guvern saptamana viitoare

 

Guvernul a amânat pentru saptamâna viitoare aprobarea proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, premierul solicitând obtinerea unor puncte de vedere din partea CE, BNR, ASF si Bursei de Valori, a declarat purtatorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calota, marti, într-un briefing de presa la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

guvernul ponta 3‘Proiectul de lege privind piata de capital a fost într-o prima lectura. S-a amânat pentru saptamâna viitoare pentru ca premierul a cerut formularea punctelor de vedere de catre Comisia Europeana, BNR, ASF si Bursa de Valori. Fiind un document foarte important cu efecte asupra pietei de capital destul de semnificative s-a solicitat catre toate entitatile interesate sa-si expune puncte de vedere ca sa nu existe ulterior nemultumiri pentru ca, într-un fel sau altul, se poate distorsiona piata. Proiectul de act normativ nu s-a discutat pe fond, s-au cerut aceste puncte de vedere’, a declarat Corneliu Calota.

Modificarea Legii privind piata de capital are ca scop încadrarea României în grupul pietelor de capital emergente pentru asigurarea vizibilitatii în plan extern, reprezentând totodata si o modalitate directa de a atrage noi categorii de investitori, preciza Ministerul Finantelor Publice (MFP), într-un comunicat de presa pe 6 octombrie.

MFP a lansat, la acel moment, în dezbatere publica, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr 297/2004 privind piata de capital, precizând ca are în vedere adaptarea legislatiei în domeniu prin eliminarea obstacolelor existente. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie