Permisele de conducere romanesti si cele din insula Jersey vor fi recunoscute in mod reciproc pe teritoriile ambelor state

 

Permisele de conducere emise de autoritatile din insula Jersey vor fi valabile si în România, potrivit unui proiect de hotarâre de guvern initiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dupa ce România a încheiat un acord în acest sens cu insula, unde traieste o comunitate româneasca numeroasa.

permisJersey, cea mai mare din Insulele Canalului Mânecii, este un teritoriu dependent de Marea Britanie, cu o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori, care nu are calitatea de membru sau membru asociat al Uniunii Europene.

Daca potrivit recensamântului din anul 2011 pe teritoriul insulei Jersey aveau resedinta 463 români, în prezent numarul românilor care s-au stabilit în insula depaseste 800, iar pe perioada verii, ca urmare a unor activitati sezoniere, locuiesc acolo 1.500 – 2.000 de români, se arata în nota de fundamantare a proiectului de HG pus în dezbatere publica de MAI.

Conform legislatiei din insula, persoanele care obtin statutul de rezident permanent, daca nu provin dintr-un stat care are un acord semnat cu Jersey privind recunoasterea permiselor de conducere, trebuie sa obtina carnetul de sofer în urma unor probe practice si teoretice.

Ca urmare, între România si Jersey a fost deja semnat un acord prin care permisele de conducere românesti si cele din Jersey vor fi recunoscute în mod reciproc, pe teritoriile ambelor state, iar MAI a emis, în acest sens, un proiect de HG. Andrei Dumitrescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie