Mai multe sortimente de paine realizate dupa retete din comunism vor fi lansate pe piata

 

Brutarii vor scoate pe piata dupa 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini facute dupa retete din comunism, printre care „franzela Bucuresti”, lunga de 65 de centimetri, care contin, pe lânga ingredientele clasice, si zahar, lapte si grasimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.

paine neagra„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piata mai multe sortimente de pâine mai speciala, premium, care vor fi realizate dupa retete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahar, lapte si grasimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Retetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune si mai sanatoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru ca nu contineau amelioratori”, a spus Aurel Popescu, presedintele patronatului din industria panificatiei Rompan si proprietarul unei fabrici de pâine.

Noile tipuri de pâine vor fi însotite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care sa ateste ca respecta retetele vechi si ca nu contin amelioratori.

Aurel Popescu afirma ca retetele vechi nu mai erau aplicate de multa vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înclocuit cu apa, sau untul cu margarina.

„Vom iesi pe piata cu pâine alba, semialba, neagra sau cu cartofi, dar si cu pâine cu secara. Vom reface si franzela Bucuresti, care pâna în 1989 se gasea pe piata în Capitala. Era ca o bagheta lunga de 65 de centimetri si cântarea 400-500 de grame, si continea faina alba, drojdie, apa, sare, lapte, margarina si zahar”, a afirmat oficialul patronatului.

Piata de morarit si panificatie este de aproximativ 1 miliard de euro anual. Liviu Iancu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie