Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea lui Mihail Vlasov de a fi judecat in procedura simplificata

 

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori si a solicitat instantei sa fie judecat în procedura simplificata, astfel încât sa-i fie redusa pedeapsa, însa Curtea de Apel Bucuresti a decis marti sa-i respinga cererea.

Mihail VlasovFostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov si-a recunoscut vinovatia de la termenul din 16 septembrie si a solicitat instantei sa fie judecat prin procedura simplificata pentru infractiunile prezentate de procurori în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecata.

De atunci, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au amânat de mai multe ori pronuntarea cu privire la aplicarea procedurii simplificate, care înseamna, între altele, si reducerea pedepsei. Marti, instanta i-a respins cererea si a dispus ca Mihail Vlasov sa fie judecat în procedura normala.

Avocatul lui Vlasov a cerut, în urma deciziei instantei, administrarea de noi probe, dar si audierea unor martori.

Mihail Vlasov a spus ca vrea sa îsi schimbe domiciliul din Iasi la Bucuresti, în conditiile în care saptamânal este nevoit sa mearga la politie pentru a respecta obligatiile stabilite în cadrul controlului judiciar. El a precizat ca de doua ori pe saptamâna trebuie sa fie prezent în Bucuresti pentru a da declaratii în fata procurorilor DNA, dar si pentru a se prezenta la procesul pe care îl are la Curtea de Apel.

Urmatorul termen în acest dosar a fost stabilit de instanta în 28 octombrie, data la care se va stabili ce probe vor fi administrate, dar si martorii care vor fi audiati.

Mihail Vlasov este judecat sub control judiciar din 30 august, dupa ce, din 24 aprilie a fost arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat ca a luat mita 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. Anterior, din 19 martie pâna în 24 aprilie, Vlasov a fost arestat preventiv. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie