Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc audiat la DNA intr-un nou dosar

 

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, este audiat la DNA, într-un nou dosar, înregistrat în cursul acestui an.

viorel hrebenciucViorel Hrebenciuc a spus ca este chemat într-un nou dosar, fara a oferi alte detalii.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor este deja anchetat de DNA în doua cauze în care este urmarit penal.

Într-unul dintre dosare, procurorii DNA îi acuza pe presedintele Camerei, dar si pe colegul sau de partid, deputatul Ioan Adam, ca fac parte dintr-un grup infractional organizat care a prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de padure.

Procurorii spun ca vicepresedintele Camerei Deputatilor urma sa beneficieze de 12 mii de hectare de padure, prin intermediul fiului sau, Andrei Hrebenciuc. Adica aproape un sfert din suprafata retrocedata ilegal catre oamenii de afaceri cercetati în dosar. Rolul liderului social-democrat era clar: trebuia sa intervina la Romsilva, institutie ai carei functionari luptau înca în instanta pentru a obtine anularea retrocedarii abuzive. Interceptarile arata cum a ajuns gruparea la seful institutiei, Adam Craciunescu.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor începe, de astazi, sa lucreze la raportul privind cererea DNA de arestare a lui Viorel Hrebenciuc.

Într-un alt dosar, Viorel Hrebenciuc a fost pus sub învinuire în legatura cu fapte de coruptie din cadrul Consiliului National al Audiovizualului. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie