Rovana Plumb, fost ministru al Mediului a evitat sa-si achite timbrul de mediu inmatriculand o masina in Bulgaria

 

Desi actuala forma a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusa în timpul mandatului sau, nici macar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit sa o plateasca. Pentru a evita sa achite timbrul de mediu, demnitara si-a înmatriculat masina Audi Q7 în Bulgaria.

rovana plumbReporterii României libere au fotografiat autoturismul chiar în curtea casei Rovanei Plumb. Mai mult, soferul familiei ne-a confirmat ca vehicolul, care are în prezent numere de înmatriculare de Ruse, este utilizat de catre fiul demnitarei, iar mai multi martori ne-au povestit ca acelasi Audi Q7 mai este folosit si de sotul fostului ministru al Mediului. Cu toate acestea, Rovana Plumb a negat ca ar detine autoturismul în cauza.

Istorie complicata

Autoturismul Audi Q7 pe care-l foloseste familia Plumb a fost cumparat în 2008 si a aparut în declaratiile de avere ale Rovanei Plumb în 2012 si 2013. Pentru ca, între timp, masina a fost înmatriculata în Bulgaria, schimbându-si în acte proprietarul, dupa cum se obisnuieste în astfel de cazuri, autoturismul apare în noua declaratie de avere din vara lui 2014 ca fiind înstrainat.

Traseul în documente al acestui Audi Q7 a fost sinuos înca de la început. În 2008, Academia Catavencu relata ca Rovana Plumb, pe atunci europarlamentar, a încercat sa ascunda faptul ca detine respectivul SUV. “Europarlamentarul PSD a uitat sa treaca în declaratia de avere un autoturism Audi Q7, în valoare de peste 50.000 de euro, care a fost achizitionat în acest an”, scria publicatia.

Demnitarul a refuzat la acea vreme sa discute cu jurnalistii, care au aflat însa mai multe detalii de la Marian Rotaru, directorul campaniei electorale a Rovanei Plumb. “Acesta a spus ca masina a fost luata din niste bani pe care i-a împrumutat el. Problema e ca nici acest împrumut nu a fost trecut în declaratia de avere”, arata Academia Catavencu. La momentul respectiv, autoturismul era înmatriculat în Belgia.

Citeste mai departe pe romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie