Oferta NEPI de a deveni unicul proprietar al Mega Mall a fost respinsa de Erste Bank

 

Erste Bank a respins oferta fondului de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) de a achizitiona participatia de 30% detinuta compania cu capital austriac Real4You în proiectul Mega Mall, pe care NEPI îl construieste în locul fostei fabrici Electroaparataj din Bucuresti.

nepiSud-africanii au intrat în 2013 în proiectul Mega Mall din Pantelimon când au preluat 70% din participatie de la Real 4 You. În vara acestui an, NEPI si-a anuntat intentia de a preluat si restul actiunilor, însa Erste Bank, care a finantat compania Real4You în momentul achizitiei terenului, a respins oferta investitorului. Austriecii au cumparat terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro. Investitia în dezvoltarea Mega Mall este estimata la 150 mil. euro, centrul comercial urmând a fi pus pe piata în trimestrul al doilea din 2015.

În luna august, NEPI a cumparat, la pachet, Aurora Shopping Mall (17.900 mp) si un centru comercial din Alba Iulia (3.200 mp) de la omul de afaceri Dan Ostahie, într-o tranzactie evaluata la 10 mil. euro. Acum, fondul de investitii vrea sa reconfigureze si sa renoveze mallul Aurora, proces pentru care are nevoie de circa 6 mil. euro.

NEPI a mai anuntat ca înregistreaza progrese semnificative în procesul de obtinere a autorizatiilor necesare si de închiriere a mallului Timisoara Shopping City. Compania vrea sa construiasca pe terenul de 18 ha cumparat în acest an de la fratii Emil si Marius Cristescu un mall cu o suprafata închiriabila de 80.000 mp. În prima etapa proiectul va avea 55.700 mp, fiind sustinut de un hipermarket Carrefour.

Luna trecuta, NEPI a finalizat constructia Vulcan Value Centre, pe o parte din fosta platforma Vulcan din cartierul bucurestean Rahova. Parcul de retail, cu o suprafata închiriabila de 25.200 mp, este ocupat în proportie de 95%. Saptamâna trecuta, compania a finalizat si constructia Shopping City Târgu Jiu, un centru comercial cu o suprafata de 26.800 mp, care este închiriat în proportie de 94%. Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie