Ministerul Transporturilor: S-au depus toate eforturile pentru solutionarea si clasarea procedurii de infringement lansate impotriva Romaniei in sectorul feroviar

 

Ministerul Transporturilor transmite ca s-au depus toate eforturile pentru solutionarea si clasarea procedurii de infringement lansate împotriva României în sectorul feroviar si ca asteapta avizul motivat al CE la propunerea de modificare a cadrului legal pentru transpunerea directivei europene.

comisia europeana1„Ministerul Transporturilor, împreuna cu celelalte ministere implicate în procesul de avizare si autoritatile din subordinea ministerului a depus toate eforturile pentru solutionarea si clasarea acestui infringement. Pâna la ora actuala, autoritatile române nu au primit în mod oficial avizul motivat al Comisiei Europene la propunerea partii române de modificare a cadrului legal national de natura sa raspunda în totalitate prevederilor Directivei 2004/49/CE. Dupa primirea oficiala a avizului motivat din partea Comisiei Europene, partea româna are la dispozitie doua luni de zile pentru a formula un punct de vedere”, a raspuns Ministerul Transporturilor, la solicitare MEDIAFAX.

CE a lansat joi trei proceduri de infringement împotriva României, una dintre acestea fiind pentru netranspunerea legislatiei UE privind siguranta cailor ferate.

Conform unui comunicat, Comisia Europeana a cerut României sa-si puna toate normele nationale în conformitate cu Directiva 2004/49/CE privind siguranta cailor ferate, cererea vizând independenta autoritatii de siguranta si a organismului de investigare.

Legislatia ar fi trebuit sa fie în vigoare înca din aprilie 2006. În februarie 2013, Comisia a declansat o actiune în constatarea neîndeplinirii obligatiilor împotriva României în legatura cu aceasta chestiune, iar joi CE a decis trimiterea unui infringement (aviz motivat – a doua etapa a actiunii UE în constatarea neîndeplinirii obligatiilor).

Comisia precizeaza ca România are la dispozitie doua luni pentru a raspunde. „Daca România nu reactioneaza în mod satisfacator, Comisia poate sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene în privinta acestei chestiuni”, se mai arata în comunicat.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie