12 agenti de politie de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu suspectati de luare de mita

 

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au efectuat perchezitii, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în vederea probarii activitatii infractionale a unor agenti de politie de frontiera suspectati de comiterea unor fapte de coruptie.

mita„Cercetarile au fost demarate înca din anul 2011, pâna în prezent fiind probata activitatea infractionala fata de 12 agenti de politie de frontiera, sub aspectul savârsirii infractiunii de luare de mita. Conform cercetarilor, acestia pretindeau si primeau diverse sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România sa paraseasca teritoriul tarii, cu încalcarea dispozitiilor legale privind procedura înmatricularii, înregistrarii, radierii si eliberarii autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor”, informeaza un comunicat al DGA remis luni AGERPRES.

În cauza au fost autorizati, atât de catre autoritatile române, cât si de cele bulgare, investigatori sub acoperire, care au actionat pe teritoriul ambelor state.

„Mentionam faptul ca activitati similare se desfasoara si în Bulgaria de catre autoritatile statului vecin, pentru documentarea activitatii infractionale a unor politisti de frontiera bulgari”, se mai arata în comunicat.

Perchezitiile au fost efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu sprijinul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei si a Serviciului Român de Informatii, în colaborare cu Agentia de Stat pentru Securitate Nationala din Bulgaria.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie