MasterCard a lansat in colaborare cu Zwipe cardul care permite posesorului sa se identifice prin intermediul amprentei

 

MasterCard a lansat, la Londra, în colaborare cu compania partenera norvegiana Zwipe, primul card din lume care combina autentificarea biometrica cu tehnologia de plati contactless, care permite posesorului sa se identifice prin intermediul amprentei si nu al PIN-ului, relateaza Forbes.

mastercardBanca Sparebanken DIN din Norvegia a testat în ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, în cadrul unui proiect pilot.

Noul card înlocuieste practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizând un scanner inclus în card.

MasterCard a prezentat, vineri, „primul card de plati biometric contactless din lume”, care include un senzor cititor de amprenta si certifica ca plata este facuta de posesorul acestuia.

Functia contactless consta în faptul ca acest card nu este prevazut cu banda magnetica ci functioneaza dupa sistemul cardurilor de calatorie, utilizate la metrou sau în autobuze, care pot fi reîncarcate si care au inclus un cip care tine evidenta fondurilor disponibile.

Noul card de plati intra în concurenta cu portofelele digitale, precum Square si Apple Pay.

„Convingerea noastra este ca trebuie sa putem sa ne identificam fara sa fie nevoie de parole sau numere PIN”, a declarat Ajay Bhalla, presedinte pentru solutii de securitate la MasterCard.

Amprenta este stocata direct pe card, prin scanarea la configurarea acestuia, si va fi utilizata apoi la autentificarea fiecarei tranzactii, la un terminal de plati. Anca Dumitrescu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie