ICCJ a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul fostului presedinte al CJ Mehedinti, Adrian Duicu

 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti Adrian Duicu va fi eliberat din arestul preventiv, dupa ce Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv, înlocuirea masurii cu cea a arestului la domiciliu.

Adrian DuicuAdrian Duicu a parasit penitenciarul si a declarat ca nu este vinovat. „Voi face fata în instanta, nu sunt vinovat. Merg în instanta si instanta va decide daca am fost sau nu închis pe nedrept. A fost o perioada foarte urâta. Nu vreau sa mi-o mai amintesc în viata mea. Începând cu astazi s-a încheiat”, a declarat Adrian Duicu.

ICCJ a respins astfel contestatia procurorilor DNA la decizia similara luata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Astfel, Adrian Duicu, precum si fostul sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, cercetati în acelasi dosar, vor parasi arestul, unde se afla din 4 aprilie. La 1 august, instanta suprema le-a respins celor trei o contestatie fata de arestarea preventiva.

„Au petrecut alaturi de ceilalti doi inculpati, în stare de arest preventiv, 7 luni, gasesc o perioada foarte lunga, chiar daca acuzatile sunt cele pe care le-ati enuntat. Masura e una tot de arest, chiar daca e una la domiciliu.

Are obligatia de a se prezenta la termene si la solicitarea organelor judiciare, restrângeri ale dreptului la libera circulatie, restrângeri prevind contactul cu multe persoane care au legatura cu cauza. E o masura fireasca. Presupun ca o gaseste miraculoasa”, a spus avocata lui Adrian Duicu, Alice Draghici, la Digi24.

Procurorii DNA au început urmarirea penala în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, în scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid politic, în scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Stefan Ponea, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, este acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid politic, în scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Popescu este vizat si în dosarul de coruptie al prim-procurorului Parchetului de pe lânga Judecatoria Orsova, Carmen Sîrboiu. Dupa începerea urmaririi penale si retinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de lacomanda Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si punerea lui la dispozitie.

Reamintim ca Adrian Duicu se folosea în scop personal de numele celor mai importanti oameni în stat – premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea sau seful Politiei Române Petre Toba, se arata în rechizitoriul procurorilor anticoruptie. Acestia arata cum Adrian Duicu îsi impunea apropiatii în pozitii strategice, ca la nevoie sa fie el însusi ajutat. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie