Romsilva sustine ca prejudiciul de 300 de milioane de euro din dosarul retrocedarilor este al Ministerului Finantelor

 

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva reactioneaza într-un comunicat la afirmatiile din presa potrivit carora ar fi fost prejudiciata cu 300 de milioane de euro în cazul retrocedarilor ilegale. Romsilva sustine ca prejudiciul apartine Ministerului Finantelor, si nu Regiei, care este doar un simplu administrator al padurilor statului. Totodata, comunicatul exprima încrederea Regiei în onestitatea actualului director, Adam Craciunescu, cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu.

romsilvaComunicatul transmis de biroul de presa al Romsilva:

„În legatura cu informatiile aparute în ultimele trei zile, privind unele retrocedari ilegale de paduri, va comunicam urmatoarele:

În mod cu totul nefundamentat si nelegal, în toate comunicatele de presa si în stirile mass-media, se face afirmatia conform careia ,,Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a fost prejudiciata cu suma de cca. 300 milioane de Euro”, fara a se cunoaste faptul ca Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul padurilor statului. Reamintim, si cu acest prilej, ca, în conformitate cu prevederile Constitutiei României, statul este reprezentat, inclusiv în instanta, de catre Ministerul Finantelor Publice;

În ceea ce îl priveste pe domnul dr. ing. ADAM CRACIUNESCU, Directorul General al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva – selectat si numit dupa toate rigorile O.U.G. nr. 109/2011 – precizam, în baza unor documente si a declaratiilor din cadrul conferintelor de presa pe care le-a sustinut în cei doi ani si jumatate, ca între prioritatile sale s-a aflat, cea privind apararea integritatii fondului forestier proprietate publica a statului, în contextul careia a cerut, implicare si responsabilitate maxima, compartimentelor responsabile, din centrala regiei si din unitatile teritoriale.

Ne exprimam convingerea ferma ca actualul Director General al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, care în anii anteriori, a îndeplinit cu succes, fara nici un fel de suspiciuni si functia de secretar de stat pentru paduri, va putea demonstra autoritatilor competente, ca si-a exercitat functia actuala, cu onestitate si competenta manageriala.”

digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie