Romania vrea sa devina membru cu drepturi depline al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica

 

România vrea sa devina membru cu drepturi depline al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, un forum democratic al economiilor dezvoltate. Este mesajul transmis de premierul Victor Ponta reprezentantului OECD, prezent în tara pentru a lansa un OECD, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economicaproiect comun de revizuire a legislatiei în constructii, transporturi si procesarea alimentelor. Raspunsul oficialului international a venit într-un interviu acordat TVR – drumul e lung si complicat, dar nu imposibil. Acesta a explicat si proiectul lansat în România si ce efecte poate avea asupra economiei.

Aderarea României la OECD e un obiectiv realizabil, cred autoritatile de la Bucuresti.

În interviul acordat TVR, secretarul general adjunct William Danvers avertizeaza ca procesul este lung si complicat, dar crede ca România e pe drumul cel bun.

Prezenta României pe harta OECD depinde, printre altele, de existenta unei economii de piata si a unei democratii functionale.

Este si motivul lansarii unui proiect de revizuire a legislatiei pentru a elimina efectele negative asupra mediului concurential.

Rezultatul poate aduce si beneficii de miliarde de euro. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie