Comisia Europeana a cerut Romaniei sa-si modifice normele privind impozitarea veniturilor din dobanzi

 

Comisia Europeana a cerut României sa-si modifice normele privind impozitarea veniturilor din dobânzi, deoarece acestea restrictioneaza prestarea libera de servicii si libera circulatie a capitalurilor pe piata unica a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al CE dat publicitatii joi la Bruxelles.

taxare dobanziÎn prezent, entitatile juridice rezidente îsi pot deduce cheltuielile indirecte legate de generarea de venituri din dobânzi, iar rezultatul, potrivit Comisiei, este ca se impoziteaza doar veniturile lor nete. Entitatile juridice stabilite într-un alt stat membru UE/SEE si fara un sediu permanent în România nu pot însa beneficia de aceasta deducere si sunt impozitate mai împovarator pe baza veniturilor brute din dobânzi obtinute direct din România, mentioneaza executivul comunitar, scrie Agerpres.

Executivul european nu considera ca exista o justificare valabila pentru acest tratament diferit în ceea ce priveste impozitarea si considera ca acesta este discriminatoriu si restrictioneaza libera circulatie a serviciilor.

În context, Comisia a cerut României sa-si modifice normele pentru a le pune în conformitate cu legislatia comunitara. Solicitarea are forma unui aviz motivat si în absenta unui raspuns satisfacator în termen de doua luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justitie a UE în privinta României. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie