Proprietarii FAN Courier au cumparat 2,7 hectare din fosta platforma industriala Tractorul Brasov

 

Antreprenorii Felix Patrascanu, Adrian si Neculai Mihai, proprietarii FAN Courier, au cumparat 2,7 ha din fosta platforma industriala Tractorul Brasov de la grupul francez Auchan, într-o tranzactie de circa un milion de euro, potrivit calculelor Capital.

Tractorul BrasovPatronii celei mai mari companii de curierat cu capital autohton vor sa construiasca la Brasov un nod regional. „Ei vor face singuri dezvoltarea proiectului si intentioneaza sa deschida la anul. Se vor crea 250-300 de locuri de munca, foarte importante pentru Brasov. Terenul era liber de constructii si are un PUZ de industrial-logistic. Am încasat pretul corect“, a declarat într-un interviu acordat revistei Capital Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România, bratul imobiliar al grupului Auchan.

Francezii de la Auchan au cumparat în aprilie 2012 cele 100 de hectare ale Tractorul de la fondul de investitii Centtera Capital Parners, contra sumei de circa 25 mil. euro. Fostii proprietari cumparasera activele fabricii la licitatie în 2007 pentru 77 mil. euro.

Diaconu spune ca cele doua parti implicate în tranzactie s-au întâlnit la mijloc, Immochan fiind în cautare de parteneri pentru dezvoltarea zonei industriale si FAN Courier în cautarea unui loc pentru proiectul lor.

„Ne-am întâlnit cu ei de trei ori incluzând aici si semnarea contractului. Ne-au aratat proiectul deja gata, ne-au spus ca vor sa deschida la anul si ca sunt dispusi sa îsi asume asta contractual“, mentioneaza seful Immochan România.

Fratii Adrian si Neculai Mihai ocupa pozitia 81 în ultima editie a TOP 300 Capital cu o avere estimata la 58-60 mil. euro. Afacerile FAN Courier au crescut anul trecut la 63,3 mil. euro, iar profitul companiei a ajuns la 10,3 mil. euro. Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie