Printul Paul si printesa Lia vizati in dosarul retrocedarilor ilegale

 

Procurorii DNA au efectuat perchezitii, miercuri, si la resedinta printului Paul de România si a printesei Lia, în dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri în care sunt implicati mai multi magistrati, dar si parlamentarii PSD Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. Cuplul princiar este vizat în dosar datorita implicarii în reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier apartinând Casei Regale.

printul paul de romaniaPotrivit România TV, printul Paul si printesa Lia, cumetrii presedintelui Traian Basescu, care le-a botezat fiul, împreuna cu sotia sa, sunt urmariti penal pentru ca ar fi cumparat influenta.

Printul Paul si printesa Lia ar urma sa fie audiati si ei, miercuri, la DNA Brasov, în dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri, potrivit unor surse judiciare.

Din probe a rezultat, sustin surse citate de Agerpres, ca Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Ciocoiu Alina Carmen, pretinzând ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a României, au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion, care le-a promis ca va interveni, direct sau indirect, pe lânga functionari cu atributii în materia reconstituirii dreptului de proprietate pentru obtinerea mai multor bunuri imobile (terenuri si cladiri).

Documentele din dosar releva ca un prim obiectiv l-a reprezentat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare situat pe raza orasului Brosteni, jud. Suceava. Ei ar fi facut demersuri si ar fi încercat sa capaciteze Comisia locala de fond funciar Brosteni sa se pronunte favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul-Philippe fapte în derulare stopate. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie