E.On si GdfSuez interesate de preluarea unor active ale Enel din Romania

 

Alaturi de chinezi, francezii de la GdfSuez si nemtii de la E.On intentioneaza sa cumpere distributiile de electricitate ale Enel pe care italienii vor sa le vânda. Pretul ar putea fi însa mai mic decât ce ofera chinezii.

EnelGrupurile energetice E.On si GdfSuez sunt interesate de preluarea unor active din sectorul distributiei de electricitate pe care compania italiana Enel le detine în România si pe care intentioneaza sa le vânda, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situatiei.

„Gaz de France intentioneaza sa preia distributia din Banat si Muntenia Sud, care acopera Bucurestiul, iar E. On negociaza achizitia distributiei din Banat” au spus sursele noastre.
Ambele companii sunt active pe piata din România. GdFSuez detine una dintre cele doua distributii de gaze din România, iar E.On cealalta distributie de gaze si distributia de electricitate din zona Moldovei.

Francezii si nemtii au concurenta însa. Potrivit relatarilor din presa, State Grid Corporation of China ar fi interesata sa achizitioneze toate cele trei distributii de energie electrica (Muntenia Sud, Banat si Dobrogea) detinute de Enel în România. Enel ar dori 1,8 miliarde de euro pe toate activele din România pe care vrea sa le vânda, pret oricum destul de departat de cel pe care chinezii ar fi fost de acord sa-l plateasca, iar asiaticii s-au lovit de opozitia statului român în ceea ce priveste achizitionarea uneia dintre cele societati de distributie. „Societatea de distributie a energiei Enel Dobrogea este de de importanta strategica pentru România, mai ales în urma realizarii de baze militare în zona si a conflictului militar din Ucraina” a declarat, în septembrie, ministrul Energiei, Razvan Nicolescu.

Citeste articolul integral pe economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie