Programul Rabla. Tichetele pentru persoane fizice au fost epuizate inainte de termenul limita

 

În premiera pentru programul Rabla, bonurile pentru persoane fizice au fost epuizate înainte de termenul limita din calendar. “Astazi, 13 octombrie 2014, a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin Programul de Înnoire a Parcului Auto (Rabla 2014). Acesta a fost lansat în luna aprilie 2014 si a dat posibilitatea ca 17.000 de români sa îsi înlocuiasca masinile vechi, poluante cu altele noi, cu emisii reduse. Programul este deja la a 10-a editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale”, se arata într-un comunicat al Ministerului Mediului.

rabla„Este pentru prima data când tichetele sunt epuizate înainte de termenul limita stabilit de calendarul de desfasurare.

Succesul din acest an se datoreaza categoric introducerii în premiera a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, atât noi, autoritatile, cât si beneficiarii am putut urmari în timp real dinamica desfasurarii întregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de alta parte, derularea Programului prin dealerii auto dar si faptul ca tichetele nu au mai fost împartite pe judete, ele fiind consumate în functie de cerere, au generat deopotriva rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului în urma cu 10 ani”, spune Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Reamintim ca Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Administratia Fondului pentru Mediu a alocat suma de 119 milioane lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze avutovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou. Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al Programului a fost de 6500 lei. Rezervarea primului tichet electronic, de la lansarea Programului, a fost înregistrata în sistemul informatic al AFM în data de 8 aprilie 2014.

„Interesul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice este de a diminua pe cât se poate emisiile din trafic, acestea fiind responsabile în multe aglomerari urbane de calitatea aerului si a sanatatii populatiei. Plecând de la succesul Programului din acest an dar si de la rezultatele înregistrate în toti cei 10 ani de când functioneaza, vom gândi pâna la finalul anului cum va arata Programul de Înnoire a Parcului Auto în anul 2015”, mai spune Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice. curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie