Programul „Prima Masina”. Ce salariu trebuie sa ai?

 

Trei saptamâni au mai ramas pâna la începerea programului „Prima Masina”. Un calcul simplu arata ca un tânar care vrea sa îsi cumpere primul autoturism are nevoie de un salariu de 2.100 de lei. Avansul ajunge la 2.900 de lei, iar rata lunara la 700 de lei, timp de 7 ani, pentru o masina de 13.000 de euro.

chei de masina, programul prima masinaCine nu a mai avut niciodata o masina în proprietate, va putea de luna viitoare sa ia un credit în conditii preferentiale.

Programul Prima Masina, adresat în special tinerilor cu vârste între 18 si 35 de ani da posibilitatea achizitiei în rate de masini noi cu preturi de pâna în 13.000 de euro.

În plafonul programului guvernamental se încadreaza si masinile producatorilor autohtoni. Ford are trei modele printre care si B-maxul produs la Craiova, iar Dacia are Loganul, Sandero si Duster, autoturisme cu preturi între 7.000 si 13.000 de euro

Marcile Volkswagen, Hyundai, Toyota, Citroen, si Suzuki au printre cele mai ieftine modele ce se încadreaza în limitele creditului.

Ba chiar si Mazda, Nissan, Seat sau Opel au masini ce pot fi cumparate în programul care îsi doreste sa reînnoiasca parcul auto din România.

Avansul pentru creditul de Prima Masina este cuprins între 5-10%, de doua ori mai putin fata de cel cerut în mod obisnuit pentru creditul auto.

Venitul necesar pentru accesarea plafonului maxim al programului guvernamental face si el diferenta cu produsele de creditare standard de pe piata.

„Pentru cel de nevoi personale, 2.300 lei, iar pentru cel auto 2.800 net. Cu mentiunea ca perioada de finantare este de 5 ani. Pentru creditul Prima masina, venitul trebuie sa fie de 2.100, dar avantajul major este costul si perioada de finantare, care se întinde pâna la 7 ani”, spune Adrian Pandelescu, director al unei firme de brokeraj credite.

Faptul ca perioada de creditare este mai lunga cu 2 ani aduce clientului rate lunare mai mici. 150 de euro lunar pentru 13.000 de euro împrumutati, fata de 200 sau 300 de euro în cazul celorlalte tipuri de credite.

Dar un împrumut întins pe mai mult timp înseamna totusi dobânzi si comisioane în plus si în final o valoare mai mare a sumei înapoiate bancii. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie