Operatorii de telefonie mobila incearca sa atraga noi clienti oferind viteze mari la internet

 

Internetul pe telefonul mobil este din ce în ce mai accesibil si în tara noastra, iar operatorii de telefonie mobila încearca sa atraga noi clienti, oferind viteze foarte mari.

telefon in manaNumarul românilor care îsi activeaza internetul pe mobil este în crestere de la an la an. Operatorii de telefonie mobila îsi dezvolta retelele de telefonie mobila pentru a oferi cele mai bune servicii, crescând, totodata, vitezele. La finele anului trecut, în România erau 13,6 milioane de conexiuni la internet mobil, din care 9,6 milioane erau în banda larga (EDGE, 3G, 4G), în crestere cu aproximativ 35% fata de 2012, conform datelor din raportul anual al ANCOM. Numarul total de terminale/cartele SIM care permiteau accesul la internet mobil era, în decembrie 2013, de 11,1 milioane, cu 27% mai mult fata de finalul anului 2012, se mai arata în raportul ANCOM.

În ceea ce priveste numarul de smartphone-uri si tablete, în fiecare an asistam la cresteri spectaculoase. Daca anul trecut s-au vândut 1,5 milioane de telefoane inteligente, anul acesta se estimeaza o crestere de pâna la 2,5 milioane de smartphone-uri comercializate. La rândul lor, tabletele vor cunoaste o crestere impresionanta.Dupa ce anul trecut numarul lor era estimat la 500.000 de unitati, pentru anul acesta se estimeaza ca se vor vinde circa 800.000 de unitati.

Cresc vitezele

În urma cu doar trei ani, cel mai ieftin abonament la internet mobil de pe piata locala costa 3,5 euro si era furnizat de RCS&RDS, iar operatorii ofereau viteze maxime de 21,6 Mbps, în timp ce locuitorii din mediul rural navigau la viteze de maximum 7,2 Mbps. Astazi, RCS&RDS are, în continuare, cel mai mic abonament la internet mobil de pe piata locala, 2 euro, însa Orange, Vodafone si Telekom România ofera internet mobil cu viteze de pâna la 150 Mbps.

Liderul pietei locale telecom, Orange, a anuntat recent lansarea internetului 4G+ în tara noastra, oferind viteze de internet mobil de pâna la 300 Mbps, ceea ce se traduce într-o viteza reala de 37,5 MB/s. Pentru a naviga pe internet în reteaua 4G/4G+ ai nevoie de un dispozitiv compatibil (smartphone, tableta sau modem), de un abonament sau o optiune care sa îsi ofere acces la acest serviciu, o cartela USIM si sa te afli în aria de acoperire.

Citeste mai departe pe capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie