Emil Bituleanu, Libra Bank: Colaborarea dintre banci si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a ajuns la un blocaj

 

Colaborarea dintre banci si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a ajuns la un blocaj, întrucât acesta nu mai transmite în timp util raspunsurile privind acordarea garantiilor si nu mai plateste despagubirile, a declarat presedintele Libra Internet Bank, Emil Bituleanu.

ghiseu„Bancile vor de la un fond criterii clare de garantare, timpi maximali de raspuns si plata imediata a cererilor de despagubire. În momentul în care un credit este în default, iar eu ca banca sunt cu plata comisioanelor la zi, am pretentia sa-mi dea banii. Niciuna dintre aceste trei conditii nu mai functioneaza în prezent. În opinia mea, e o frâna. De la misiunea de a revigora creditarea în perioada de criza, de a sprijini micile afaceri ale antreprenorilor români, acum e o frâna”, a declarat Bituleanu pentru MEDIAFAX.

Presedintele Libra spune ca nu se mai cunosc „regulile jocului”, raspunsurile nu mai vin la timp din partea Fondului, iar despagubirile nu se acorda, situatia schimbându-se începând din acest an.

Potrivit lui Bituleanu, în discutiile avute cu reprezentantii FNGCIMM în urma cu trei luni despre problemele invocate, acestia au explicat ca vor sa regândeasca schemele de garantare pe un alt concept, întrucât Fondul a avut produse prea permisive, si ca intentioneaza sa excluda anumite domenii de activitate din sfera garantiilor, sa lucreze mai mult cu credite în rate decât cu linii de credit, precum si sa reduca plafonul de 2 milioane lei în cadrul caruia acorda garantii fara analiza detaliata.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie