Procurorul general Tiberiu Nitu sustine ca declaratia companiei Lukoil privind retragerea din Romania poate fi un exemplu de presiune asupra justitiei

 

Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat, joi, ca declaratia companiei Lukoil, care ameninta ca se retrage din România daca nu îi va fi ridicat sechestrul, poate fi un exemplu de presiune asupra justitiei.

tiberiu nitu1„Va multumesc pentru aceasta întrebare. Îmi pare rau ca nu mi-am adus aminte de acest amanunt în sedinta plenului, pentru ca vreti sa va spun ceva? Aceasta declaratie, în opinia mea, este de natura sa puna presiune pe procuror si sa-l timoreze! Pentru ca, un astfel de anunt: Daca mâine nu opresti sechestrul, noi plecam de aici – cu toate implicatiile pe care orice om le constientizeaza – asta da, asta poate fi…n-am spus ca este”, a declarat Tiberiu Nitu, raspunzând unei întrebari din partea jurnalistilor.

El a precizat ca plenul CSM a analizat toate aceste declaratii – ce ar putea constitui atacuri si presiuni la adresa justitiei – în ansamblu. „S-a hotarât în plen sa se sesizeze Inspectia Judiciara pentru a le analiza pe toate”, a anuntat procurorul general.

Pe de alta parte, Tiberiu Nitu considera ca sesizarea Inspectiei Judiciare pentru apararea independentei justitiei este un instrument ineficient. „Se vede ca este ineficient. De atâtia ani de zile este utilizat si continua aceasta practica. Este clar, este evident ca avem nevoie de alt instrument. Am încercat în plen sa identific – pentru ca mi-a trecut prin minte – un astfel de instrument inclusiv de educare a opiniei publice în ceea ce priveste protectia justitiei”, a declarat procurorul general al României. El a dat ca exemplu o campanie de spoturi publicitare în media. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie