In judetul Gorj numai 10 din cei 200 de medici au cumparat cititoare pentru carduri de sanatate

 

Oamenii din Gorj au degeaba carduri de sanatate, pentru ca medicii refuza sa îsi cumpere cititoare. În judet, numai 10 din cei 200 de medici au cumparat aparatele, restul asteapta sa le primeasca de la Ministerul Sanatatii. Acum, Casa Judeteana de Sanatate îi ameninta pe acestia cu rezilierea contractelor.

cititor card de sanatateDirectorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj spune ca, din momentul an care cardurile devin obligatorii, adica de la anul, medicilor de familie care nu au achizitionat cititoarele le vor fi reziliate contractele. Asa ca pacientii care vor fi înscrisi la acestia nu vor putea beneficia de asigurarea medicala.

Reprezentantul medicilor de familie din judet spune însa ca medicii asteapta ca dispozitivele sa le fie date de minister. Astfel, nici macar 10% din medicii de familie din Gorj nu si-au cumparat cititoare. Distribuirea cardurilor de sanatate a început de la mijlocul lunii septembrie. În Gorj au fost distribuite pâna acum 150.000 de carduri din totalul de aproape 250.000.

Cardul de sanatate primit acasa de asigurat este inactiv. Intrat în posesia cardului de sanatate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizita la un furnizor de servicii medicale. Mai exact, pin-ul de transport al cardului national (000) va fi schimbat cu un pin personalizat format dintr-o combinatie de patru cifre. Pin-ul personalizat va fi introdus si confirmat personal de catre pacient. Personalizarea pin-ului este obligatorie, altfel cardul ramâne în stare inactiva si nu poate confirma servicii medicale în sistem. Acest pin va fi introdus de catre asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical pentru validarea si, mai apoi, decontarea acestuia din fondul asigurarilor sociale de sanatate.

Conform acordului-cadru încheiat între CNAS si CN Posta Româna si a contractelor subsecvente cu casele de asigurari de sanatate pentru distribuirea cardului national de sanatate, procesul de predare-primire a cardului national de sanatate a început. digi24.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie