Sondaj Deloitte: 58,4% dintre reprezentantii mediului de afaceri local au o perceptie pozitiva privind sistemul de taxe din Romania

 

Reprezentantii mediului de afaceri local au o perceptie pozitiva în proportie de 58,4%, în ceea ce priveste sistemul de taxe din România si considera ca modificarile au fost minore, potrivit unui sondaj cu vot direct, efectuat de Deloitte România, în rândul participantilor la conferinta de fiscalitate Tax&Legal 2014.

sondaj‘Sondajul arata ca 58,4% dintre reprezentantii mediului de afaceri considera ca mediul fiscal este pozitiv, cu modificari majore, iar 7,8% îl apreciaza ca fiind pozitiv cu modificari minore’, a aratat Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale si juridice Deloitte România.

Respondentii considera, de asemenea, ca în proportie de 24% sistemul de taxe a evoluat negativ, iar 9,1% considera ca nu au fost modificari în sistemul de taxe în ultimii ani.

Badin a subliniat ca mediul de afaceri asteapta de la decidentii în domeniul fiscal simplitate, echitate si predictibilitate.

‘Se munceste mult prea mult în România pentru a putea sa platesti taxele, iar lupta împotriva evaziunii fiscale nu se duce la un nivel pe care ni l-am dori. Evaziunea fiscala este în prezent o treime din cifra de afaceri a companiilor, iar daca acesti bani ar intra la buget, nu ar mai fi nevoie sa ne împrumutam sau sa mai luam bani de la FMI. Nu neaparat nivelul taxelor apasa asupra companiilor, ci faptul ca sistemul nu este stabil si este putin predictibil. În opinia mea, nu cred ca se va lua o decizie în ceea ce priveste noul Cod Fiscal, pâna dupa alegeri’, a subliniat reprezentantul Deloitte.

Acesta a precizat ca au avut loc discutii cu decidentii din Finante privind cererile mediului de afaceri.

‘În discutiile cu Ministerul Finantelor am propus deducerea cheltuielilor efectuate în scopul afacerii, posibilitatea ca la asocierile în participatiune participantii sa tina evidentele fiscale distincte, erorile fiscale sa fie îndreptate similar cu erorile contabile, contributia cu actiuni la capitalul social sa nu mai fie eveniment impozabil si sa fie aplicate simplificari la câstigurile de capital ale nerezidentilor’, arata partenerul Deloitte.(AS — autor George Andrei, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie