Ministrul de Finante: Contractul de la Loteria Romana se renegociaza

 

La o zi dupa ce DNA a început sa ancheteze contractele încheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, ministrul de Finante a vorbit la Digi24 despre acest subiect. Ioana Petrescu a spus ca se poarta noi negocieri si ca se încearca obtinerea unui contract mai favorabil pentru partea româna. Ministrul a adaugat ca a trimis Corpul de Control înainte de a se afla ca DNA cerceteaza aceasta situatie si ca îi va cere trimiterea în judecata a fostilor membri AGA.

ioana petrescu„Eu deja am trimis dinainte sa iasa aceasta stire Corpul de Control sa investigheze si cum s-au facut ultima cerere de oferte si cum s-au facut activitatile în ultima operioada. Astept rezultatul Corpului de Control”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, la Digi24.

„Una din lucrurile care au trebuit sa fie decise a fost ca daca se continua pe perioada negocierii pentru un nou contract, daca se se prelungeasca pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a facut, pentru ca în discutii cu alte institutii ale statului, cu specialisti din IT, s-a ajuns la concluzia ca Loteria nu poate continua activitatea singura pe aceasta perioada. Ar fi trebuit sa suferim o pierdere destul de mare în fiecare luna, pentru ca activitatea s-ar fi oprit si acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului român. S-a prelungit pe o perioada scurta, câte 3 luni câte o data, pentru a se continua negocierile”, a declarat Ioana Petrescu.

Ministrul de Finante a adaugat ca se doreste ca pentru partea româna termenii sa fie foarte avantajosi. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie