Medicamentele compensate vor fi eliberate dupa o noua procedura

 

Ministerul Sanatatii introduce o noua procedura de eliberare a medicamentelor compensate. Asa numitul acord cost-volum îsi propune sa elimine fraudele de milioane de euro cu produse farmaceutice. Casa de Asigurari de Sanatate va încheia întelegeri cu companiile farmaceutice si va cere medicamente necesare pentru fiecare pacient în parte.

Reteta electronica1Radu Ganescu este unul dintre cei 240 de bolnavi cu talasemie majora din tara noastra. Primeste medicamentele necesare, însa, cum medicina evolueaza, îsi doreste ca toti pacientii sa primeasca cele mai bune si mai noi tratamente. Iar lista cu medicamente compensate nu a mai fost actualizata de sase ani.

Agentia Nationala a Medicamentului este în plin proces de evaluare a unor molecule noi care sa fie puse pe piata. Odata cu noile medicamente va fi finalizat si proiectul de lege cu privire la acordul cost-volum.

Practic, la fiecare trei luni, CNAS va face un raport cu cantitatea medicamentelor compensate eliberate, dar si cât de eficace au fost din punct de vedere terapeutic.

Procedura e una care necesita timp. Producatorii de medicamente spera însa ca sistemul sa fie functionabil începând de la anul.

Pe noua lista a medicamentelor compensate vor fi în jur de 15 molecule noi, dintr-un total de 160 de dosare depuse la Agentia Nationala a Medicamentului. Autoritatile spera ca lista sa fie finalizata pâna la jumatatea lui noiembrie. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie