Sindicalistii au protestat in Bucuresti pentru modificarea legislatiei muncii si a dialogului social

 

Câteva mii de persoane au protestat, marti, în Piata Victoriei de Ziua Internationala a Muncii Decente. Oamenii cer modificarea legislatiei muncii si a dialogului social, salarii mai mari si conditii mai bune de munca.

protest sindicalisti transportSindicatele spun ca modificarile adoptate acum trei ani la presiunea investitorilor straini au avut efecte dezastruoase pentru angajati. Nu mai exista contract colectiv de munca unic la nivel national – Contractul care stabilea niveluri minime de salarizare si alte drepturi diferentiate pe categorii profesionale.

Potrivit sindicalistilor, un sfert din numarul angajatilor nu mai au dreptul de a fi reprezentati iar asta se traduce prin conditii inumane de munca, salarii mici si evaziune fiscala, a transmis Diana Brâncus, pentru Telejurnal.

Vicepresedintele confederatiei Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, a declarat pentru Telejurnal ca revendicarile nu sunt de acum, ci de la modificarea legii. Oamenii sunt la discretia angajatorilor, iar autoritatile au facut promisiuni pe care însa nu le-au respectat.

Liviu Apostoiu a mai spus ca actiunile de protest vor continua.

Protestatarii au fluierat din vuvuzele, au batut din tobe si au agitat pancarte. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie