Programul Rabla se apropie de final

 

Programul Rabla se apropie cu pasi repezi de final. Mai sunt doar 700 de tichete disponibile si nici doua luni pâna termenul limita oficial. Dealerii auto estimeaza, însa, ca programul se va încheia, cel mai probabil, într-o saptamâna. Daca previziunile acestora se vor adeveri, ar fi pentru prima data, în ultimii trei ani, când tichetele s-ar termina înainte de termen.

Programul RablaCele 700 de tichete care mai sunt disponibile în Programul Rabla s-ar putea epuiza într-o saptamâna, spun vânzatorii de masini. „La ce am vazut în ultima saptamâna sau ultimele doua, duc aproape 100 de zi. Din punctul nostru de vedere, atunci locurile s-ar epuiza”, a spus Mihai Straulescu, dealer auto.

Programul Rabla 2014 a fost demarat în aprilie. Pâna acum au fost folosite aproape 16 mii 300 de tichete la nivel na?ional. Reprezentantii Administratiei Fondului de Mediu spun ca programul este o reusita pentru ca, anul aceasta, programul a venit cu o serie de schimbari care au eliminat birocratia. „Introducerea tichetelor electronice, derularea programelor prin dealerii auto ?i faptul ca ele nu au mai fost distribuite pe jude?e ele fiind consumate la cererea clien?ilor”, a spus Adrian Gearâp presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

„Programul Rabla fata de ultimii trei ani cred ca a fost cel mai ok. A fost cel mai civilizat, tichetele sunt aproape de sfârsit”, a spus Silviu Cota. Cu toate ca programul Rabla este considerat unul de succes, autoritatile nu au anuntat daca îl vor mai continua si anul viitor.

„Sunt oameni care poate pleaca de la noi cu masina cumparata si se poate întâmpla ca ei sa nu mai aiba bani si de benzina. Asa ca daca nu ar mai fi acest program disponibil o mare parte dintre clienti se vor orienta spre vehicule de ocazie”, a spus Mihai Straulescu, dealer auto.

2500 de tichete au fost deja folosite si în programul Rabla pentru persoane juridice. Desi oficial, acesta s-a încheiat pe 30 septembrie, alte 800 de dosare sunt înca în lucru. În 2014 Programul Rabla a beneficiat de un buget de 140 de milioane de lei atât pentru persoanele fizice cât si pentru firme. digi24.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie