Primarul Constantei, Radu Mazare intentioneaza sa dea in judecata statul roman

 

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat luni, la ICCJ, unde cere ridicarea controlului judiciar, ca intentioneaza sa dea în judecata statul român si sa ceara daune pentru ca anchetatorii l-au bagat „la beci” folosind „peste limitele legale” documente cerute de la autoritatile din Liechtenstein.

Radu MazareRadu Mazare a venit luni la instanta suprema, unde se judeca cererea lui de ridicare a masurii controlului judiciar dispus de instanta în 9 aprilie, în dosarul privind locuintele sociale din cartierul „Henri Coanda” din Constanta, pe motiv ca procurorii DNA ar fi folosit, ca probatoriu, documente obtinute de la anchetatorii din Liechtenstein, dintr-o cauza referitoare la Elan Schwartzenberg.

„Intentionez sa dau în judecata statul român si sa cer daune ca m-au bagat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din niste probe nelegale”, a spus Radu Mazare, la intrarea în sediul ICCJ.

Primarul a mai aratat ca procurorii au facut referire si la fratele sau, Alexandru Mazare, desi acesta nu facea parte din solicitarile transmise prin comisie rogatorie.

Primarul municipiului Constanta a precizat ca informatiile din acele documente nu aveau nicio legatura cu acuzatia care i-a fost adusa de procurorii anticoruptie, asa cum a aratat si Înalta Curte de Casatie si Justitie, de doua ori.

„Am fost eliberat din lipsa de probe. (…) Al doilea complet a motivat la fel, ca nu existam probe si ca nu are nicio legatura transferul de bani dintre mine si prietenul meu Elan si achizitia perfect legala care a fost facuta la Constanta”, a spus Mazare.

El a adaugat ca judecatoarea care a decis eliberarea lui a fost reclamata de catre procurori DNA.

„Acum, de data asta, înteleg ca exista o plângere la CSM privitor la DNA, la procurorii care au reclamat-o pe prima judecatoare, si asteptam sa vedem ce spune si CSM”, a mai spus Radu Mazare.

Cererea lui Radu Mazare de ridicare a masurii controlului juduciar a fost înregistrata vineri la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Livia Ispas, Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie