Bugetul pentru 2015 ar putea fi trimis in Parlament de viitorul Guvern la sfarsitul lunii noiembrie

 

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbata, la Sibiu, ca bugetul pentru 2015 este foarte probabil sa fie trimis în Parlament de viitorul premier si viitorul Guvern, la sfârsitul lui noiembrie, începutul lui decembrie.

bugetarÎntrebat de un jurnalist când va trimite în Parlament noul buget, premierul a raspuns: „Noul buget pentru 2015, care va fi de fapt un buget multianual, trebuie sa gândim 2015-2016, trebuie prezentat si însusit de catre viitorul prim-ministru si viitorul Guvern. Altfel, ar fi incorect din partea mea sa-i fac eu bugetul si sa-l pun la anul sa guverneze sara dupa cum am facut eu bugetul. Deci, foarte probabil, din acest motiv avem si vizita Comisiei Europene, Fondului Monetar International, Bancii Mondiale, la sfârsitul lunii noiembrie. Foarte probabil, sfârsit de noiembrie, început de decembrie, trimitem în Parlament noul buget, cu aceasta perspectiva multianuala 2015-2016”.

Ponta spune ca viitorul prim-ministru va fi „foarte norocos”, pentru ca mosteneste „cel mai mic deficit din istoria României”. „Dar, e foarte norocos cel care o sa vina prim-ministru dupa mine, pentru ca eu am mostenit un deficit de 4,6% din PIB si o scadere economica, cea mai mare de dupa 1997-1998 si acum îi lasam cu cel mai mic deficit din istoria României, cu cea mai mica dobânda pe care o platim pentru titlurile de stat si cu cei mai multi bani alocati pentru finalizarea proiectelor începute în 2008 si oprite în 2010”, a adaugat premierul. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie