26 de companii din sectorul de retail printre care Metro, Selgros si Mega Image vor fi amendate pentru incalcarea legislatiei in domeniul concurentei

 

Un numar de 26 de companii din sectorul de retail, printre care Metro, Selgros, Mega Image si furnizorii lor, vor fi sanctionati de Consiliul Concurentei pentru încalcarea legislatiei din domeniu în cazul promotiilor de genul „primesti de 10 ori diferenta daca gasesti produsul în alta parte mai ieftin”, a declarat, sâmbata, la Sinaia, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Bogdan Chiritoiu„Practic, retailerul a semnat contracte cu furnizorul prin care acesta din urma se obliga ca, pe perioada promotiei, sa nu vânda produsul nimanui mai ieftin”, a explicat Chiritoiu, în cadrul unui seminar pe teme de concurenta.

Directia de investigatie a propus amenda pentru toate cele 26 de companii anchetate în acest caz. Audierea lor va avea loc pe 23 octombrie, iar Consiliul Concurentei va lua o decizie finala în noiembrie, a mai spus Chiritoiu.

„Sunt convins ca tara e plina de astfel de întelegeri, dar trebuie sa dam un semnal ca aceasta practica nu este acceptata. Pâna acum, simplul fapt ca am deschis investigatia i-a facut sa modifice practicile”, a adaugat oficialul Concurentei.(AS — autor: Florentina Cioaca, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie