Proprietarii de pensiuni vor despagubiri de la CNADNR pentru inchiderea Transalpina

 

Proprietarii de pensiuni vor despagubiri de la Compania Nationala de Drumuri, din cauza închiderii Transalpina. Oamenii spun ca turistii nu mai pot ajunge la ei, iar asta înseamna pierderi uriase. Au ajuns astfel sa aiba doar 10% din încasarile de anii trecuti. 26 de persoane au depus plângeri pentru abuz în serviciu.

transalpina„Amplasamentul drumului se afla la constructor, în speta Romstrade, circulatia desfasurându-se în regim de santier, atunci întrebarea noastra este de ce ni s-a închis drumul?”, a spus un cabanier.

Presedintele Asociatiei Cabanierilor spune ca CNADNR a închis abuziv drumul, desi nu îl are în administrare.

În acest moment, pe Transalpina se circula în regim de santier. Compania Nationala de Drumuri a anuntat ca, oficial, acest traseu este închis, deoarece lucrarile nu sunt finalizate.

De trei ani, compania care a câstigat contractul se chinuie sa termine drumul. Acum a intrat în insolventa, iar lucrarile au fost oprite complet. Asa ca drumul a fost închis, iar turistii care se încumeta sa mearga pe traseul dintre Rânca sI Obârsia Lotrului o fac pe proprie raspundere. Cei care sunt prinsi vor fi amendati, iar daca un accident are loc pe acest drum, compania de asigurari nu plateste despagubirile. Din acest motiv, numarul turistilor nu depaseste 300 în weekend, fata de 10.000, câti erau în anii anteriori.

Cabanierul Liviu Grecioiu spune ca vor fi cerute despagubiri. „Înca nu s-a hotarât cât, dar destul de mult. Încasarile scazând la 15% fata de anul trecut, sunt pierderi mari, oameni cu salarii neplatite, curent, impozite”, a spus cabanierul.

Reprezentantii de la Gorj ai Companiei de Drumuri spun ca oamenii nu au motiv pentru a depune plângere.

„l-am închis noi? Când? Spun ca au avut pierderi? Si cer daune, a fost cumva blocata statiunea Ranca?”, a spus Ion Tudor, directorul Directiei Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Gorj.

Compania Nationala de Drumuri încearca acum sa preia în administrare drumul, însa pâna acum nu a reusit. De pe Transalpina lipsesc stratul de asfalt, marcajele si parapetele de protectie. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie