Ministrul Eugen Teodorovici: Romania plateste un miliard de euro corectii financiare, iar aceasta suma „este pretul prostiei”

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la Alba Iulia, ca România plateste un miliard de euro corectii financiare, iar aceasta suma „este pretul prostiei” deoarece România „si-a permis sa puna în functii cheie persoane neavenite, în special în zona de achizitii publice”.

eugen teodoroviciEugen Teodorovici a spus, într-o conferinta de presa, ca multe dintre corectiile aplicate pe proiectele europene au fost excesiv date fie de catre auditor, fie de catre structuri ale statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comenteaza faptul ca România se afla pe primele locuri la nereguli privind finantarile europene, Teodorovici a explicat ca acest lucru s-a întâmplat deoarece tara noastra a declarat „absolut orice neregula, chiar si una administrativa”.

El a adaugat ca daca se analizeaza acest „clasament al neregulilor” si se va analiza din cât s-a raportat, cât s-a confirmat, se va vedea ca România „sta foarte bine”.

„Din pacate, noi raportam în trecut tot felul de nereguli si de ordin administrativ. Mai mult, la noi a fost o purtare mult prea excesiva în ceea ce înseamna partea de corectii financiare. România plateste un miliard de euro corectii financiare, e o suma foarte mare si acesta este pretul prostiei, cum o spun eu foarte des, pentru ca România si-a permis sa puna în functii cheie persoane neavenite, în special în zona de achizitii publice. Agentia de Achizitii Publice este una dintre structurile care a creat statului român foarte multe deservicii. Un miliard de euro înseamna mult. Acest lucru s-a schimbat si speram ca pe viitor acest lucru sa nu se mai întâmple în felul acesta”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a adaugat ca pentru analiza corectiilor financiare a fost înfiintata o directie care are ca principal rol reanalizarea tuturor corectiile financiare date de catre partea româna. Adina Osan, Dan Lungu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie