Ministrul Justitiei doreste sa dezvolte cu toate profesiile juridice un parteneriat pentru elaborarea noilor acte normative in domeniu

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, la editia a 12-a a Congresului Notarilor Publici din România organizat la Cluj, ca doreste sa dezvolte cu toate profesiile juridice un parteneriat pentru elaborarea noilor acte normative în domeniu.

Robert Cazanciuc‘Exista o colaborare foarte buna între Ministerul Justitiei si notari, care s-a vazut si la elaborarea noile coduri, notarii fiind în prima linie a aplicarii oricarei noi legi. Dorim sa dezvoltam un parteneriat în elaborarea noilor acte normative cu toate profesiile juridice implicate în sfera justitiei, iar pentru ca acest lucru sa devina realitate, am emis recent un ordin prin care toate actele normative transmise Consiliului Superior al Magistraturii pentru aviz sa fie transmise spre consultare si Uniunii Notarilor’, a precizat Robert Cazanciuc.

El a mai spus ca aceasta colaborare a dus deja la degrevarea instantelor de unele proceduri, cum sunt cele privitoare la divort. ‘Este un proiect reusit pe care l-am prezentat ca model de bune practici partenerilor europeni. Va trebui sa gasim si alte proceduri care ar putea fi transferate profesiilor juridice pentru degrevarea instantelor de judecata. Am adresat si rugamintea ca atunci când constatati ca norma legala nu mai corespunde, sa propuneti modificarea acesteia, pentru ca nu cred ca legea trebuie gândita înt-un turn de fildes al unei institutii, ci avem nevoie de legi gândite pentru situatii de viata’, a mentionat Cazanciuc.

Camera Notarilor Publici Cluj si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din România organizeaza, în perioada 2-4 octombrie, la Cluj-Napoca, cel de-al XII-lea Congres al Notarilor Publici din România, cu tema ‘Raspunderea pentru risc profesional a notarului public prin Casa de Asigurari’.(AS — Marius Septimiu Avram, editor: Marius Fratila), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie