Moise Guran despre subminarea economiei

 

Rectificarea bugetara este momentul în care se închide cercul unei crime de natura economica. Mobilul este, de acum, devoalat, probele graitoare, ar mai fi de dovedit intentia directa.

moise guranNu vorbesc în metafore aici, nu sunt mare amator de poezie, ci folosesc aceasta rubrica pentru a cere public o ancheta penala în legatura cu faptele ministrilor care, potrivit legii, raspund solidar pentru actele institutiei cu masa verde, unde se strâng saptamânal, si care se numeste Guvernul României.

Nu va lasati atentia deturnata cu stiri de genul guvernul taie de la Sanatate si de la Educatie si da la primari si la SRI. Desigur, se poate dezbate si asta, dar sumele pentru primari vin din alta parte… vin de la autostrazi, mai exact de la cofinantarea pentru autostrazi. Nu contest nici dreptul primarilor de a primi 900 de milioane de euro de la Buget înainte de campanie electorala, nu ma intereseaza, acum, nici daca banii se vor duce pe spagute locale si nici nu vreau sa stiu, acum, daca aceste plati au fost deja promise pentru racolarile permise de ordonanta traseismului. Toate astea sunt detalii.

Adevaratul pret platit îl reprezinta cele 20 000 de slujbe pierdute (evaluarea apartine celor de la Ziarul Financiar) prin oprirea lucrarilor de infrastructura finantate din fonduri europene. E vorba nu doar de cele 3,9 miliarde de lei taiate (din care la primari ajung 2,4 miliarde), ci de alte 8 miliarde de lei (deci cam 1,5 – 2 miliarde de euro) care ar fi fost cofinantate cu cele 3,9 miliarde de lei.

Citeste mai departe pe biziday.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie