Raiffeisen Bank incearca sa descurajeze procesele colective pe franci elvetieni

 

În cererea reconventionala depusa de Raiffeisen Bank în litigiul în care 250 de clienti solicita conversia creditelor în franci elvetieni la cursul istoric, banca se declara de acord cu restituirea creditelor la cursul leu/franc de la data acordarii acestora, daca sunt luate în seama dobânzile mult mai mari la lei de la acel moment.

credit franci elvetieniAvocatul Gheorghe Piperea, care reprezinta un grup de clienti într-un proces pe tema denomiarii creditelor în franci elvetieni la Tribunalul Bihor împotriva Raiffeisen Bank, a publicat pe pagina de Facebook o fila din întâmpinarea bancii, reprezentata de avocatii de la Raiffeisen Bank, în care solicita instantei, prin cerere reconventionala, „sa oblige reclamantii la restituirea creditului în RON, conversia creditului urmînd a se face la cursul CHF/Ron de la data acordarii creditului, cu luarea în considerare a conditiilor de cost/rambursare a creditului în lei, astfel cum acestea existau în oferta bancii la data acordarii fiecarui credit”.

Am întrebat reprezentantii Raiffeisen Bank daca solicitarea bancii este avantajoasa pentru clienti sau, dimpotriva, clientii vor avea de suferit.

„Noi doar am explicat instantei ca ceea ce cere avocatul Piperea e în dezavantajul clientilor – ei ar rambursa sume mai mari daca aplicam curs istoric si conditiile de creditare istorice. Am spus ca am putea face conversia la curs istoric, dar nu e de dorit din cauza ca am aplica si conditiile de creditare în lei de la acea data”, se arata în raspunsul Raiffeisen Bank.

Cererea reconventionala reprezinta o solicitare în subsidiar a bancii, în cazul în care cererea principala, aceea ca actiunea clientilor sa fie respinsa, nu este admisa de instanta.

Citeste articolul integral pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie