Inlocuirea administratorului judiciar in cadrul procedurii insolventei. Exceptie de neconstitutionalitate respinsa

 

În Monitorul Oficial al României nr. 514 din data de 10 iulie 2014 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 294 din 22 mai 2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 22 alin. (2) si art. 103 alin. (2) din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

monitorul oficial al romanieiExceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de Marinel Dima într-un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a V-a civila.

Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate îl constituie dispozitiile art. 22 alin. (2) si art. 103 alin. (2) din Legea nr. 85/2006, acestea prezentând urmatorul continut:
– Art. 22 alin. (2):
“În orice stadiu al procedurii, judecatorul – sindic, din oficiu sau la cererea comitetului creditorilor, îl poate înlocui pe administratorul judiciar, prin încheiere motivata, pentru motive temeinice. Încheierea de înlocuire se pronunta în camera de consiliu, de urgenta, cu citarea administratorului judiciar si a comitetului creditorilor.”
– Art. 103 alin. (2):
“Pe parcursul reorganizarii, debitorul va fi condus de administratorul special, sub supravegherea administratorului judiciar. Actionarii, asociatii si membrii cu raspundere limitata nu au dreptul de a interveni în conducerea activitatii ori în administrarea averii debitorului, cu exceptia si în limita cazurilor expres si limitativ prevazute de lege si în planul de reorganizare.”

În sustinerea neconstitutionalitatii acestor dispozitii legale sunt invocate dispozitiile constitutionale ale art. 20 referitor la tratatele internationale privind drepturile omului si art. 21 privind accesul liber la justitie.

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie