Sediile instantelor din 27 de orase vor fi reabilitate

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, sâmbata, la Iasi, ca Guvernul va initia un plan national de reabilitare a sediilor unor instante, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, precizând ca în proiect vor fi cuprinse sedii de instante din 27 de resedinte de judet.

sala instantaVicepremierul Liviu Dragnea si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, au participat, sâmbata, la inaugurarea noului Palat de Justitie din Iasi, investitie în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, cladirea fiind functionala, de fapt, din 15 septembrie.

Dragnea si Cazanciuc au anuntat, la ceremonia de inaugurare, ca va fi lansat un program national pentru reabilitarea sediilor în care functioneaza instantele de judecata.

”Vom lansa un program national de reabilitare a infrastructurii justitiei. Ca sa vorbim de un stat puternic trebuie sa avem o Justitie puternica. Însa nu poti sa astepti ca judecatorii sa ia decizii într-o stare mentala corecta când sunt înghesuiti în spatii improprii. Vor fi termene clare, iar programul se va derula pe doua componente, respectiv reabilitarea sediilor actuale si construirea de sedii noi. Vrem ca în sase ani problema infrastructurii Justitiei sa fie rezolvata”, a sustinut vicepremierul Liviu Dragnea.

Întrebat ulterior de catre jurnalisti care este suma totala care va fi alocata de guvern pentru acest program, Dragnea a spus ca suma nu este foarte mare, fiind vorba despre ”alocari de fonduri care se vor întinde pe o perioada de sase ani”.

La rândul sau, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a spus ca în România exista 208 sedii de instante, iar jumatate dintre acestea au nevoie de investitii importante.

”În acest plan national vor fi prinse pentru început sedii de instante din 27 de capitale de judet”, a afirmat Cazanciuc, spunând ca Iasiul are ”cea mai moderna infrastructura de Justitie din tara”. romanialibera.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie